Komunikatori

Ukoliko ste rešili ili imate nameru da kupite komunikator za kacigu, rešili smo da vam pomognemo u tome tako što smo izdvojili nekoliko proizvoda. U zavisnosti od novca kojim raspolažete, sigurni smo da će mo vam pomoći kojim pravcem krećete u potragu.

NAPOMENA: Imajte na umu da na našem tržištu, odnos novca i kvaliteta nije uvek srazmeran, te da je cena ”bezobrazno” nekoliko puta veća nego što to možete pronaći na stranim on-line šopovima.

Cardo freecom +

CardoFreecom komunikatori

 

Cardo komunikator ima tri različite jedinice unutar ”Freecom +” linije koje dobijaju više funkcija kako postaju skuplje. Ime svakog Freecom-a govori koliko se drugih vozača može ukupno povezati s njim. Freecom 1+, Freecom 2+ za dvoje i Freecom 4+ za četiri. (Nema 3+.) Svi uređaji Freecom + koriste jednostavan raspored tastera, uz dodatak tankog pretvarača za 4+. Osim Freecom 1+, svi ostali komunikatori mogu se upariti i koristiti sa drugim motociklistima.

FreeCom 1+ se pokazao više kao interfon komunikator za razgovor sa putnikom (dva uparena FreeCom 1+ komunikatora) na motoru, slušanje muzike ili slušanje uputstva GPS uređaja jer mu je domet veoma ograničen za upotrebu sa drugim ”motorima”.

Svi ovi uređaji imaju odličan prenos zvuka izmedju komunikatora, vodonepropusni su i zgodni za upotrebu. Može se slušati muzika ili obaviti telefonski razgovor. Ima dosta recenzija, doduše na engleskom jeziku na YouTube kanalima te ih možete pogledati. Kliknite OVDE i pogledajte recenzije.  Okvirna cena ove serije uređaja se kreće od 120e po uređaju pa naviše.


Sena 

sena

Serija Sena komunikatora je velika te ih nećemo pojedinačno opisivati. Vaš budžet će to svakako odrediti. Ovi komunikatori se nalaze na skoro svim listama najboljih i najtraženijih proizvoda. Kompatibilni su sa drugim uređajima i imaju višestruke funkcije, imaju napredne funkcije za kontrolu buke, dugo korišćenje napunjene baterije oko 13 sati bez problema. Najbolji domet sa drugim motociklistima je ispod 2Km. Svakako su vodonepropusni i laki za korišćenje. Recenzije sa Sena komunikatorima možete pogledati OVDE. Okvirna cena ovih uređaja se kreće od 150e pa naviše. 


Yideng BT-S2 

bt-s2

Yideng BT-S2 komunikator se u prodaji nalazi od 2016 godine. Bolji poznavaoci komunikatora kažu da je ovaj model kopija nekog modela Sene. Sada već postoji druga generacija proizvoda, promenjen je kvalitet materijala, umesto starog mini USB konektora sada se nalazi ”Type-C model” konektor. Komunikator se ponovo isporučuje sa litijum-polimernom baterijom koja u aktivnom radu traje oko 8 sati dok u pripravnosti napunjena baterija drži i do 10 dana. Uređaj radi na frekvenciji od 2,4 GHz i domet mu je do jednog kilometra. Vodootporan je i iznenađujuće jednostavan za rukovanje i održavanje. Mogućnost razgovora, slušanje muzike ili upustva sa GPS uređaja u isto vreme je opcija koja ovaj uređaj svrstava medju najprodavanijih komunikatora ispod 50 dolara. Pogledajte recenzije o uređaju OVDE. Okvirna cena uređaja se kreće oko 35e. 


Lexin  LX-B4M

Lexin LX-B4M

Lansiran tek juna 2018. godine, LEKSIN LKS-B4M brzo je stekao veliku popularnost među motociklistima. To je još jedan komunikator jednostavan za upotrebu i koji vam omogućava da se koncentrišete na put dok slušate muziku, komunicirate i slično.

Zasigurno zaslužuje mesto kao najbolji komunikacijski sistem za motocikle i stekao je ogromnu popularnost od svog lansiranja. Lekin LKS-B4M zahteva jednu litijum jonsku bateriju da bi funkcionisao i omogućio pristup ”Siri i SVoice”, što je plus za korisnike Samsung-a i iPhone-a. Dizajniran je na način da se udobno uklapa u većinu kaciga i lako se montira i demontira. Komunikator je potpuno vodootporan i može efikasno raditi u najgorim vremenskim uslovima ako se potpuno napuni.

Dobro funkcioniše čak i pri brzinama do 120 km / h i ponosi se sjajnim kvalitetom glasa i muzike. Uz potpuno napunjenje, radi u režimu pripravnosti od 120 sati i omogućava 15 sati muzike i 8 sati razgovora. LKS-B4M poseduje naprednu tehnologiju za uklanjanje buke koja je dizajnirana da vam pruži najbolji doživljaj interfona čak i u najglasnijim okruženjima. Pogledajte recenzije o uređaju OVDE. Okvirna cena uređaja se kreće oko 55e. 


Fodsports BT-S3

BT-S3

Fodsports BT-S3 komunikator je na tržištu od 2018 godine. Program za suzbijanje buke omogućava bolji i kvalitetniji zvuk čak i na većim brzinama . Jednostavan je za korišćenje

Do 300 sati u stanju pripravnosti, 6 sati razgovora sa interfonom i 10 sati razgovora dok ste povezani na telefon, Fodsports BT-S3 je sigurno jedan od najboljih izbora ako tražite interfejs za motocikle ispod 100 dolara. Interfon je i otporan na sunce i vodootporan i efikasno radi na udaljenosti od 1000 metara. Po svojoj efikasnosti po pristupačnoj ceni, ovaj proizvod je sigurno jedan od najboljih komunikatora za motocikle. Okvirna cena uređaja se kreće oko 75e.


Ogroman broj komunikatora je na tržištu, ali kako naš budžet određuje šta kupujemo tako će i pravac pretrage odrediti komunikator.


NAPOMENA: Opis proizvoda je informativnog karaktera. Imajte na umu da na našem tržištu, odnos novca i kvaliteta nije uvek srazmeran, te da je cena ”bezobrazno” nekoliko puta veća nego što to možete pronaći na stranim on-line šopovima.