The Litas – Hajrija Ćelenka

”The Litas” još jednom pokazuje i dokazuje da je sve dostižno i moguće. Sve što vam je potrebno jeste želja i upornost.

Ne želimo Vam pričati puno o Hajriji, ova žena  će vas prosto  ”oduvati”.

Predstavljamo Vam Hajriju Ćelenku….

Rođena davne 1971. godine kao srednje dijete. Oduvijek sam se divila ljudima koji voze motocikle. Tako slobodni bez straha i ograničenja.

Prvi susret sa motociklom bio je za moj 40. rođendan, poklon od prijatelja je bio vožnja motociklom. Osjećaj je uvijek teško opisati jer je to prvo sjedanje na motocikl, kao prvo, i da radilo se o sportskom motoru Suzuki TL1100. Veliki motor -a još nema za šta se pridržati , stavila ruke na na rezervoar goriva ispred vozača.

Hajrija1

Vratit ću se na osjećaj : adrenalina i previše, tako  da nisam baš lako došla sebi poslije vožnje, naravno od euforije.

Zahvalna sam prijatelju za taj poklon koji nikad neću zaboraviti i koji je  naravno bio jedinstven.

E sad… kako sam počela da vozim? To je bilo na obuci za polaganje i to na motociklu Kawasaki ER5, a prvi kilometri su bili jako klimavi jer sam tik prije obuke naučila voziti biciklo!

Bilo je padova, puno grča, ali odustajanja nema jer ništa nije ozbiljno bilo oštećeno, a ni ozlijeđeno.

Odluka za polaganje je donesena davno; još od ove prve vožnje , međutim, puno okolnosti je sprečavalo da realizujem istu.

Sa polaganjem sam počela u junu 2018. Godine, ali sam imala nesreću sa prvim instruktorom. Bio je jako neozbiljan po pitanju održavanja časova (u jednom mjesecu je održao je samo jedan čas.

Potražila drugog instruktora koji je bio sušta suprotnost prvom i pun razumijevanja, strpljenja, jer kako sam navela, sa moje strane je bilo puno grča, neznanja itd.

Pred polaganje sam za A kategoriju u svojoj 47. godini, i nadam se da će to biti čim prije.

Prvi motocikl je u stvari sadašnji -Honda Nighthawk 750 ccm, a koji namjeravam voziti sve dok ne steknem potrebno iskustvo i dok sama na sebi ne osjetim da sam se opustila dovoljno.

Hajrija4Eh sad, vezano za moje najbliže, hm… najbliža familija nije upoznata sa mojom odlukom o kupovini motocikla, kao ni ljubavi prema njima.

Što se tiče dečka -tu imam potpunu podršku, ohrabrenje i razumijevanje.

Djevojke u grupi poznajem od jula 2018. godine, Dariju sam upoznala prilikom kupovine motocikla sasvim slučajno, i  mogu reći razumijevanje na “prvu”.

Profesionalno zanimanje nema veze sa motociklima, po zanimanju knjigovođa , a po struci Bachelor poslovne ekonomije.

Hajrija2Pored ljubavi prema motociklima bavim se rekreativnim ronjenjem, član ronilačkog kluba KPA Explorer, Sarajevo; bivši član GSS Kanton Sarajevo. I da! Letjela sam u tandem paraglajderu.

Autor: Admin, www.motoskupovi.com


post scriptum:

motoskupovi.com ne odvaja i ne razlikuje bajkere prema polu, svi smo ravnopravni i isti, mi ovim primerom želimo da damo punu podršku svim devojkama/ženama koje zbog predrasuda svoje snove ostavljaju da to i dalje budu, snovi. Oživite i živite svoje snove, život je jedan.